MOLDMEDIZIN & MOLDDENT
MOLDMEDIZIN & MOLDDENT
14.09.2023 - 17.09.2023
Expoziţie internaţională specializată de echipamente medicale, preparate farmaceutice şi stomatologie, ediţia a XXVI-a
Până la începerea expoziției au rămas zile: 174
(CIE "MOLDEXPO" SA)
BALKAN PHARMACEUTICALS
Mun. Chisinau, or. Sоngera, str. Industriala 7A

Telefon: 37322536160

Email: info@balkanpharmaceuticals.com

Site: balkanpharmaceuticals.com

țară: Moldova

Notă

PROLAX FORTE 74g. N.4

PROLAX 14.8 g. N.10

PROLAX KIDS 6.6g. N.10

PROLAX (Macrogol 3350) este un laxativ. Laxativele promovează evacuarea intestinului gros prin stimularea transportului de fluide și electroliți și / sau creșterea motilității propulsive. Prolax este un polimer liniar, cu masă moleculară mare (3350), care reţine apa prin legăturile de hidrogen. După administrarea per os, macrogolul creşte volumul lichidelor intestinale. Volumul lichidelor intestinale neabsorbite este responsabil de proprietăţile laxative ale soluţiei.

Proprietăţile laxative ale soluţiei PROLAX

LUBRIFIAZĂ

ÎNMOAIE

CREŞTE VOLUMUL

STIMULEAZĂ

INDICATII

Prolax

Tratamentul simptomatic al constipaţiei la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.

* Înainte de iniţierea tratamentului trebuie exclusă patologia organică.

Prolax Kids

Tratamentul simptomatic al constipaţiei la copii cu vârsta peste 6 luni.

* Înainte de iniţierea tratamentului trebuie eliminată o tulburare organică.

Prolax Forte

Pregătire pentru CONLOSCOPIE

PROLAX (Macrogol 3350) este tratamentul de prima linie la nivel mondial pentru ameliorarea constipației la populaţia generală şi grupuri specifice de pacienţi:

Copii peste 2 ani şi 10kg (forma pediatrică)

Adulţi cu constipaţie ocazională

Adulţi cu constipaţie cronică

Femei însărcinate

Adulţi cu patologii neurologice

Persoane cu diabet zaharat

Doze si mod de administrare

Adulţi si copiii cu vârsta peste 12 ani:

Doza recomandată este 1 plic Prolax (14.4g) de 1-3 ori pe zi. În caz de utilizare prelungită, doza poate fi redusă pâna la 1-2 plicuri pe zi.

Copii cu vârsta între 6 luni – 1 an

Doza recomandată este 1 plic PROLAX KIDS (6,6 g) pe zi

Copiii cu vârsta între 1-4 ani:

Doza recomandată este 1-2 plicuri PROLAX KIDS (6,6 g) pe zi

Copiii cu vârsta între 4-12 ani

Doza recomandată este 2 - 4 plicuri PROLAX KIDS (6,6 g) pe zi.

Conţinutul fiecărui plic PROLAX KIDS trebuie dizolvat într-un pahar cu apă 50-100 ml (62.5ml). Perioada de administrare nu mai mult de 3 luni continu.

Conţinutul fiecărui plic PROLAX trebuie dizolvat într-un pahar de 200 ml cu apă. Efectul PROLAX (Macrogol 3350) apare la 24-48 ore de la administrare.

Prolax Forte este indicat pentru pregătire Colonoscopie

Un plic de dizolvă la 1L de apă. La toti pacienții cu masa corporal pînă la 80 kg se administrează 3 plicuri Prolax Forte, dizolvate în 3L de apă, la persoanele cu masa corporal peste 80 kg se administrează 4 plicuri dizolvate la 4L de apă. De administrat soluția în decurs de 4 ore ( 1 pahar 200ml – 20 min).

Pentru o administrare mai ușoară, la soluția cu PROLAX FORTE se adugă suc de citrice fară pulpă și se administrează această soluție RECE.

Administrarea de PROLAX FORTE trebuie finisată cu 3 ore pînă la investigații!

Pentru un efect mai rapid, după administrarea de PROLAX FORTE persoana trebuie sa efectueze mișcări (sa se plimbe), se efectueze mișcări rotatorii a corpului și să maseze încet peretele abdominal anterior!!!

ProDigestiv 10000 UI

ProDigestiv 25000 UI

PRODIGESTIV ajută la descopunerea alimentelor!

PRODIGESTIV este un medicament cu prescripție medicală utilizat pentru a trata persoanele care nu pot digera alimentele în mod normal, deoarece pancreasul lor nu produce suficiente enzime. Această afecțiune se numește insuficiență pancreatică exocrină (EPI) și se poate datora fibrozei chistice, edemului pancreasului care durează mai mult timp (pancreatită cronică), îndepărtarea unei părți sau a întregului pancreas (pancreatectomie) sau a altor afecțiuni. 

PRODIGESTIV înlocuiește enzimele pe care pancreasul nu le produce, ajutându-vă să digerați grăsimi, proteine ​​și carbohidrați (zaharuri) din alimente.

În mod normal, pancreasul dvs. produce enzime de fiecare dată când mâncați. Este important să luați PRODIGESTIV de fiecare dată când mâncați, indiferent dacă este o masă completă sau o gustare pentru a înlocui enzimele pe care pancreasul dvs. nu le secretă. Nu uitați să luați PRODIGESTIV cu dvs. atunci când sunteți la serviciu sau în drum . Este important să luați PRODIGESTIV de fiecare dată când mâncați, în fiecare zi a săptămânii. Luați întotdeauna PRODIGESTIV cu suficient lichid pentru a înghiți doza, fără a o zdrobi sau a o mesteca. PRODIGESTIVUL funcționează numai atunci când este luat cu alimente.

Actiune terapeutica: Secretia enzimatica pancreatica absenta sau redusa (mai mica decat 10% din normal) necesita tratament de substitutie. Enzimele pancreatice ingerate pe cale orala sunt necesare pentru descompunerea nutrientilor in vederea digestiei. Lipaza descompune grasimile, amilaza descompune glucidele, iar proteaza determina descompunerea proteinelor. Capsulele de PRODIGESTIV contin mici sfere care elibereaza lent pancreatina in intestinul dumneavoastra Capsulele se dizolva in stomac in cateva minute si elibereaza sute de minimicrosfere. Toate minimicrosferele au un invelis enteric, pentru a proteja enzimele, in special lipaza, de la degradare si denaturare de catre sucul gastric. Prin aceasta forma galenica se obtine un amestec omogen cu chimul gastric. Dimensiunea minimicrosferelor este importanta pentru asigurarea trecerii prin pilor in timpul fazei postprandiale (de digestie). Exista argumente in sprijinul faptului ca doar minimicrosferele cu dimensiuni de 1,4 mm ± 0,3 mm parasesc stomacul in acelasi timp cu mancarea. Minimicrosferele de PRODIGESTIV au un diametru intre 0,6 si 2 mm. Solubilitatea preparatelor enzimatice determina, de asemenea, disponibilitatea enzimelor active in duodenul proximal. La un pH >= 5,5 invelisul enteric se dizolva foarte repede si elibereaza enzimele activate intr-o proportie de 80% in interval de 30 de minute (la pH 6), asigurand digestia adecvata si absorbtia nutrientilor.

Dozare si mod de administrare: Dozajul se adapteaza la nevoile individuale si depinde de severitatea bolii si de continutul mancarii. Daca nu este altfel prescris de catre medic, la adulti (inclusiv varstnici) si copii: initial una sau doua capsule la fiecare masa principala si o capsula la fiecare gustare, apoi se ajusteaza doza in functie de raspuns. Experienta clinica arata ca doza efectiva se poate situa intre 3 si 15 capsule zilnic. Capsulele trebuie inghitite cu lichid suficient (aproximativ 100 ml). Se recomanda sa se ia jumatate sau o treime din doza totala la inceputul mesei si restul in timpul mesei. Capsulele si microsferele trebuie inghitite intregi, fara a fi mestecate sau inghitite. Daca inghitirea capsulelor este dificila (de ex. la copii sau la pacientii varstnici), capsulele pot fi desfacute si minimicrosferele adaugate la o mancare usoara care nu necesita mestecare sau luate cu lichid. Orice amestec al minimicrosferelor in mancare sau in lichid trebuie luat imediat si nu trebuie pastrat. Mestecarea sau zdrobirea minimicro-sferelor, ca si adaugarea minimicrosferelor in mancare cu un pH mai mare de 5,5 distrug invelisul enteric protector.

Hidroreg Optim

Fiecare dintre noi am auzit și am folosit un rehidratant oral (RO) cel puțin o dată în viața noastră. Este unul dintre avantajele în țările, care au veri deosebit de călduroase. Forma completă de RO este soluția orală de rehidratare, trebuie să ne amintim că deshidratarea cauzată de dizenterie și diaree poate și pretinde vieți umane, în special cele ale bebelușilor. De fapt, înainte de descoperirea RO, diareea și dizenteria au fost considerate ciumele care pot pune viața în pericol. 

Ce este Hidroreg Optim sau un Rehidratant oral?

Hidroregul Optim sau soluția orală de rehidratare este o băutură făcută pentru a ajuta organismul să-și recupereze echilibrul electrolitic. Un corp uman pierde echilibrul electrolitului atunci când din organizm, deoarece acestea ajută intestinele să absorb mai multă apă. Acum, apare întrebarea, când este nevoie de un Hidroreg?

O persoană trebuie să bea Hidroreg Optim atunci când simte deshidratat. Simptomele precoce ale deshidratării sunt:

Sete

Reducerea urinării și întunecarea urinei.

Pe măsură ce simptomele deshidratării se agravează, se pot prezenta și aceste simptome:

Buze uscate

Palpitaţii

Amețeală

Crampe musculare

Ce este deshidratarea?

Corpul uman este format din 75% apă. Apa este necesară pentru supraviețuire și este important ca organismul uman să continue să reînnoiască apa pe care o pierde. Un om sănătos pierde o cantitate de apă în timp ce respiră, transpiră, urinează și trasnportului de mase fecale. Astfel, tuturor li se recomandă să bea cel puțin 8 pahare de apă (a cîte 250 ml) zilnic. Se spune că o persoană este deshidratată atunci când pierde apă mai repede decât o poate compensa. Deci, acum devine întrebarea, ce provoacă deshidratarea?

Cauzele deshidratării

1. Diabetul zaharat

La un pacient diabetic, excesul de glucoză este prezent în fluxul sanguin, care îl transportă spre rinichi, unde se varsă în urină. Acestă glucoză îngreunează tractul urinar prin controlul fluxului de apă, ceea ce duce la pierderea apei. Urinarea frecventă și setea excesivă sunt markeri ai diabetului.

2. Transpirație

O persoană normală transpiră pe vreme caldă sau umedă pentru a menține corpul o temperatură constantă. Dacă temperaturile sunt prea ridicate sau este prea umedă afară, o persoană poate pierde o cantitate considerabilă de lichid, deoarece corpul lucrează la overdrive pentru a se menține rece. Cu toate acestea, există și alte motive pentru care o persoană poate transpira excesiv, anemia și obezitatea sunt două astfel de motive.

3. Voma

Greața și vomele pot fi indicatori ai mai multor patologii, precum indigestia, boala de refluxul, intoxicațiile și așa mai departe. Dacă o persoană vomită de 3 sau mai multe ori în intervalul de câteva ore, pierde lichide astfel se deshidratează.

4. Incapacitatea de a bea lichide

Voma duce la o senzație de greață, această greață îngreunează o persoană să insereze lichid oral. Există mai multe bug-uri stomacale și infecții care pot provoca, de asemenea, vărsături sau diaree excesivă, ceea ce face dificilă pentru o persoană să țină lichide sau să bea chiar și înghițituri de apă.

5. Diaree

Diareea este o afecțiune când un individ are mai multe scaune frecvent și scaunul trecut este mai lichid. Diareea duce la epuizarea rapidă a lichidelor din organism cauzând crampe musculare, chiar și amețeli.

6. Arsurile

Pielea este cel mai mare organ de conectare. De asemenea, este un strat protector care previne pierderea excesivă de apă. Atunci când organismul suferă arsuri de gradul II sau III, pielea nu este în măsură să oprească lichidele corporale, astfel, multe victime de arsură suferă, de asemenea, de deshidratare.

Decese diareice: statistici și prevenire

„ Moarte prin diaree” Este un termen creat pentru a estima numărul de decese în rândul copiilor cauzate de diaree și diaree indusă de deshidratare acută. Da, diareea este fatală. În 2015, Lancet a publicat un articol care cartografiază principalele cauze de deces în rândul copiilor, la nivel global. În timp ce Rehidratantele Orale poate reduce cu 93% șansele de deces din cauza diareei și că numărul deceselor cu diaree la copii a fost redus cu o treime, cercetătorii au observat că 5.00.000 de copii decedează încă, din cauza diareei acute la nivel mondial, în fiecare an. Dintre acești 5.00.000 de copii, 42% aparțin Nigeria și India. Se pare că, printre India și Nigeria, India se confruntă cu cele mai multe decese, cu peste 1.05.000 de decese provocate de diaree. Cercetătorii au susținut că ambele țări se dezvoltă, luptând cu sărăcia, expansiunea industrială și lipsa surselor de apă curată.

De asemenea, este necesar să înțelegem că, deși deshidratarea în sine nu este contagioasă, ci sunt infecții virale precum diareea, multe astfel de cazuri de proporții epidemice în rândul copiilor au apărut din locuri care sunt în general prezența a multor public: școli, toalete, cantină sau alte locuri unde copiii intră în contact între ei.

Programele de tratament cu rehidratare promovate agresiv de guvern au reușit să reducă substanțial numărul de decese. Condiția fiind ca tratamentul să fie oferit imediat și așa cum am discutat în redactarea noastră anterioară cu privire la impactul populației asupra asistenței medicale, se dovedește că există lipsuri de furnizori de asistență medicală în satele îndepărtate, unde astfel de cazuri cresc cel mai mult.

Terapia de rehidratare orală cu HIRDROREG OPTIM

Terapia de rehidratare orală este probabil cel mai eficient și nedureros mod de a trata deshidratarea. Hidroreg Optim este disponibile pe piață sub formă de pachete cu pudră în fiecare farmacie. În cazul unei deshidratări ușoare, pacientul trebuie să bea între 500 ml - 1000 ml de HIDROREG OPTIM. Un pacient trebuie să bea soluția, una până la două guri la un moment dat și fiecare gură trebuie să fie luate în intervale de 5 minute. VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI că orice cantitate de rehidratant nu trebuie băută în același timp! Această soluție este de a permite organismului să absorbă mai multă apă prin intestine.

În cazul copiilor, chiar și 100 ml Hidroreg Optim este suficient pentru a gestiona deshidratarea ușoară până la moderată. Copiii trebuie să bea soluția o înghițitură la un moment dat și nu mai mult de jumătate de cană la un moment dat. Bebelușilor li se poate administra rehidratante oprale printr-o picătură sau lingură, iar doza trebuie să fie mai mică de jumătate de cană după fiecare mișcare intestinală.

!!!Atunci când o persoană prezintă simptome de deshidratare severă, rehidratarea orală nu este o opțiune viabilă, deoarece poate vomita totul și poate pierde mai multă apă. În astfel de circumstanțe, cea mai bună alternativă este furnizarea organismului de săruri și substanțe nutritive necesare prin administrare intravenoasă, care ar furniza intravenos lichidele necesare.

Descriere

Balkan Pharmaceuticals este o companie farmaceutică, fondată in 2006. Misiunea companiei este să ajute oamenii să trăiască mai mult, să fie mai sănătoşi şi mai fericiţi. In acest sens, compania utilizează cele mai noi rezultate ale cercetărilor in domeniul farmaceutic, produce şi oferă medicamente de inaltă calitate pentru prevenirea şi tratamentul diferitor afecţiuni. Ne-am fixat ca obiectiv principal producerea medicamentelor de calitate, la preț admisibil, reieșind din puterea de cumpărare a cetățeanului de rand. Iar prin proiectele sociale promovate, compania devine un model de responsabilitate socială corporativă, contribuind alternativ la realizarea misiunii.